Beertenhuus - daar kun je mee vooruit

Veelgestelde vragen

 


 

Ik heb schade, wat nu?

Vul bij aanrijding schade als het kan meteen samen met de tegenpartij een schadeformulier aan de voor-, en achterzijde in. Iedereen kan dan een deel meenemen voor de eigen verzekeringsmaatschappij. Of breng alle papieren (kentekenbewijs+groene kaart) en eventuele gegevens van de tegenpartij mee naar ons bedrijf en wij nemen alle rompslomp van U over. U stapt eventueel in een gratis leenauto en wij zorgen voor de rest.

 


 

Is mijn schade verhaalbaar?

Als uw schade aantoonbaar door/ derden is veroorzaakt zal uw verzekeraar uw schade daar verhalen. Dit kunnen ze alleen wanneer er een volledig ingevuld schade aangifteformulier is ingevuld. (deze liggen bij ons

 


 

Moet ik het schade bedrag bij verhaalschade zelf betalen?

Wanneer u all-risk verzekerd bent betaald uw verzekeraar. Uw schade wordt meestal middels een door u ondertekend acte van sessie rechtstreeks aan de reparateur betaald. Waarop zij de schade weer kunnen verhalen van de tegenpartij. Bij eigenschuld schade idem, alleen kan dit wel extra premie kosten.

 


 

Ik heb een eigen bedrijf en kan de BTW verrekenen.
Betaalt mijn verzekering dan ook de BTW?

Nee. Dit zult U zelf aan de reparateur moeten betalen. U kunt deze BTW zelf terugvragen via de belastingdienst.

 


 

Ik heb schade en de dader is onbekend. Wat nu?

Als U All-risk verzekerd bent kunt U de schade door uw eigen verzekering laten uitbetalen. Bent U dat niet, dan zult U de schade voor eigen rekening moeten nemen. Het ligt er ook aan hoe de schade is ontstaan. Er bestaat een mogelijkheid om de schade te claimen bij Het Waarborg fonds. Deze vergoedt alleen als er aan 3 eisen kan worden voldaan:

  • schade veroorzaakt door een onbekend gebleven bestuurder van een motorvoertuig. Onder deze categorie vallen onder meer parkeerschades.
  • dezelfde, of uiterlijk de volgende dag aangifte bij de Politie gedaan.
  • een getuige die kan aantonen dat er niet is gereden met de auto.

Dan melden bij Het Waarborgfonds. Info bij ons bedrijf.

 


 

Ik heb nog fabrieksgarantie. Komt deze nu te vervallen?

Nee, bij reparatie is dat deel volledig voor garantie bij ons bedrijf onder de voorwaarden van Focwa waardeherstel van 4 jaar.

 


 

Beertenhuus - @AnnyRensink, Tim had het er vandaag al over. Veel succes en plezier alvast!
Beertenhuus - Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan de vacature van Bergingsbedrijf Iliohan. (oproepbasis) http://t.co/88H56aem
Beertenhuus - Doe ook mee met het nationale autoschade onderzoek! http://t.co/PlMhS0mb http://t.co/6tvmfZPh